Det mesta om elcigg och elcigg vätska

​Du har säkert hört talas om elcigg. Det används som regel mest av rökare eller före detta rökare. Elcigg kan användas för att trappa ner på bruket av vanliga cigaretter, sluta helt eller så kan du använda elcigg på de ställen där vanlig rökning inte tillåts. 

Vill du sluta röka eller trappa ner men vet inte riktigt hur så kan elcigg vara ett hjälpmedel. En elcigg består av en patron, ett batteri, en tank med e-juice (elcigg vätska) och en förångare. De olika delarna kan man köpa tillsammans i ett startpaket och sedan byta ut en efter en med tiden. Delarna till en elcigg används flera gånger innan de behöver bytas ut. Juicen värms upp när man inhalerar och samtidigt trycker på en knapp på elciggen och det formas då en ånga som till synes liknar den vanliga cigarettröken. Det positiva är att här inandas du inte alla de farliga kemikalier och gifter som en vanlig cigarett innehåller. 

Elcigg vätska i olika smaker

När ni nu vet hur en elcigg fungerar kan ni fundera på vilken elcigg vätska ni vill ha. Alltså vilken smak ni vill få ut av elciggen. E-juice eller e cigg vätska smaker> finns i en uppsjö av varianter. Allt ifrån äpple och kanel till bär och vanlig tobakssmak. Det finns även smaker som öl och champagne.

Troligtvis kan du hitta något för dig. Elcigg-vätskorna kan du hitta med eller utan nikotin, beroende på ditt behov. Nikotinet i vätskorna varierar också i styrka. Man har ännu inte hittat några biverkningar med elcigg. Även om det ännu inte klassas som helt ofarliga är de helt klart bättre för hälsan än vanliga cigaretter. Kom dock ihåg att om du väljer en e-cigg vätska med nikotin så kommer du inte ifrån nikotinets skadliga inverkan på kroppen. 

E-cigg inriktar sig som sagt mest till den som redan röker och får ej användas av personer under 18 år. Det rekommenderas heller inte till gravida eller icke-rökare.